Thursday, December 22, 2005
Ο ποιοτικός ύπνος και η κοινωνικότητα κάνουν καλό στην υγεία
Ο ποιοτικός ύπνος και η κοινωνικότητα κάνουν καλό στην υγεία

For information in english press the link at the end of this post

Νέα Υόρκη: Οι ηλικιωμένες γυναίκες που κοιμούνται καλά και/ή έχουν ισχυρές κοινωνικές σχέσεις έχουν μειωμένα επίπεδα της ιντερλευκίνης-6, μιας πρωτεΐνης του ανοσοποιητικού συστήματος που προάγει τη φλεγμονή και η οποία τείνει να αυξάνεται με την ηλικία, σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου Proceedings of the National Academy of Sciences.
Η ιντερλευκίνη-6 (IL-6) έχει σχετιστεί με μια ποικιλία ασθενειών περιλαμβανομένης της οστεοπόρωσης, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της καρδιακής νόσου, της νόσου Αλτσχάιμερ και του καρκίνου. Τα άτομα με σχετικά αυξημένα επίπεδα IL-6 έχουν αυξημένο κίνδυνο νόσησης.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν με επικεφαλής τον Δρ Έλλιοτ Μ. Φριντμαν εξέτασε την διάδραση μεταξύ κοινωνικότητας, ποιότητας ύπνου και επίπεδων της IL-6 σε 74 γυναίκες ηλικίας 61 έως 90 ετών.
Στόχος ήταν να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ψυχολογικοί παράγοντες που προστατεύουν το άτομο από τα αυξημένα επίπεδα της IL-6 καθώς μεγαλώνουν.
Διαπιστώθηκε ότι η ποιότητα του ύπνου και οι κοινωνικοί δεσμοί έχουν προστατευτική επίδραση έναντι των αυξημένων επίπεδων της IL-6, ακόμα και αφού ελήφθησαν υπόψη παράγοντες που μπορούσαν να επηρεάσουν την IL-6, όπως τα χρόνια νοσήματα, η παχυσαρκία και το κάπνισμα.
Οι γυναίκες που κοιμόντουσαν καλά είχαν χαμηλά επίπεδα IL-6, όπως και οι γυναίκες με ισχυρές κοινωνικές σχέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήσε
  • εδώ



  • Πηγή: www.in.gr

    For information in english press here:
    http://reutershealth.com/archive/2005/12/06/eline/links/20051206elin023.html
     
    posted by e-physician at 1:29 AM | Permalink |


    0 Comments:


    Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

     m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs