Saturday, January 14, 2006
Το αλκοόλ καταστρέφει τα οστά/Study shows how alcohol damages the bones
Το αλκοόλ καταστρέφει τα οστά /Study shows how alcohol damages the bones

For information in english press the link at the end of this post

Νέα Υόρκη: Η οστική απώλεια είναι μια παραμελημένη συνέπεια της βαριάς κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά πρόσφατη μελέτη καταδεικνύει πως το αλκοόλ επηρεάζει τα οστά, σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου Alcoholism: Clinical and Experimental Research.

Σε ανασκόπηση κυτταρικών, ζωικών και κλινικών μελετών ο Δρ Ντένις Τσακαλακαλ του Ιατρικού Κέντρου Omaha VA της Νεμπράσκα περιγράφει πως ο αλκοολισμός οδηγεί σε οστική απώλεια, υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων και βραδύτερη επούλωση των οστικών ρηγμάτων.

Το κύριο πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι το αλκοόλ αναστέλλει τον φυσιολογικό σχηματισμό νέων οστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η βαριά κατανάλωση αλκοόλ έχει συσχετιστεί με οστική αποδυνάμωση και κατάγματα, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η μετριοπαθής κατανάλωση αλκοόλ ίσως προστατεύει την οστική μάζα πιθανόν διότι οι μικρές ποσότητες αλκοόλ προάγουν τον σχηματισμό νέων οστών.

Ωστόσο από την ανασκόπηση προκύπτει ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο για τον αλκοολισμό.

Κατά τη διάρκεια της ενήλικη ζωής, τα οστά διέρχονται μια διαδικασία «ανακατασκευής», όπου οι οστεοκλάστες διασπούν μικρά μερίδια παλαιών κυττάρων και οι οστεοβλάστες σχηματίζουν νέα οστά.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήσε
  • εδώ



  • For information in english press here : http://reutershealth.com/archive/2005/12/26/eline/links/20051226elin004.html

    Πηγή: in.gr
     
    posted by e-physician at 1:53 AM | Permalink |


    0 Comments:


    Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

     m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs