Wednesday, June 21, 2006
Επιτυχής επέμβαση διαχωρισμού σιαμαίων κοριτσιών από το Μεξικό
Επιτυχής επέμβαση διαχωρισμού σιαμαίων κοριτσιών από το Μεξικό



Με επιτυχία στέφθηκε εξαιρετικά περίπλοκη χειρουργική επέμβαση με τη συμμετοχή 80 γιατρών στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Λος Αντζελες για το διαχωρισμό δύο σιαμαίων κοριτσιών δέκα μηνών από το Μεξικό που γεννήθηκαν ενωμένα από το στέρνο έως τη λεκάνη.

Ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής Χένρι Φορντ δήλωσε στο Associated Press πως η όλη διαδικασία εξελίχθηκε πολύ καλά και τα δύο κορίτσια φαίνονται υγιή. Η Ρεγκίνα είναι η πιο ευαίσθητη έχοντας μόνο ένα νεφρό, αναφέρει το BBC.

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου που έγινε η επέμβαση η Regina και η Renata ,τα δυο σιαμαία κοριτσάκια άνηκαν στον τύπο « Ischiopagus Tetrapus»

Τι σημαίνει « Ischiopagus Tetrapus»?


Όσοι έχετε δει την ταινία "My Big Fat Greek Wedding", θα θυμάστε τον Έλληνα πατέρα που έλεγε συνέχεια « Πες μου μια λέξη και θα σoυ δείξω ότι η ρίζα αυτής της λέξης είναι ελληνική!». Και είχε απόλυτο δίκιο!


Αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου:
“Ischiopagus Tetrapus.” ( “Ischio” is a Greek word for “hip”, “pagus” for “fixed” or “united”, and “tetrapus” means “fetus with four feet.”) Ischiopagus twins are among the rarest and most complex to separate because they involve many organ systems – liver, intestine, urinary, reproductive, vascular and musculo-skeletal systems.

Στα παρακάτω links μπορείτε να βρείτε παραδείγματα σιαμαίων ιδιου τύπου:

http://cai.md.chula.ac.th/lesson/atlas/S/ImgBig/IMG0018.jpg

http://cai.md.chula.ac.th/lesson/atlas/S/ImgBig/IMG0019.jpg

Με δυο λόγια: Οι Ρεγκίνα και Ρενάτα Σαλίνας Φιέρος γεννήθηκαν με μία σειρά κοινών οργάνων.Απαιτήθηκε να διαχωριστεί το ήπαρ, το έντερο και η νεφρική πύελος στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης .

Τα κοριτσάκια δεν έχουν διαφύγει πάντως τον κίνδυνο. Θα χρειαστούν και άλλες επεμβάσεις για την αποκατάσταση των οργάνων τους, ωστόσο οι γιατροί είναι αισιόδοξοι καθώς στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει άλλες τρεις ανάλογες επεμβάσεις και τα παιδιά επέζησαν.Τα κορίτσια γεννήθηκαν στις 2 Αυγούστου του 2005 στο Λος Αντζελες από Μεξικανούς γονείς, η οποίοι δηλώνουν πανευτυχείς για τη θετική πορεία της επέμβασης.

Πηγή:in.gr ,
http://www.childrenshospitalla.org/bodynews.cfm?id=13&action=detail&ref=250 ,http://www.msnbc.msn.com/id/13317523/

 
posted by e-physician at 12:26 PM | Permalink |


0 Comments:


Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs