Sunday, February 11, 2007
Στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών εντάσσεται το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών εντάσσεται το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Με κάλυψη από τα Ταμεία θα γίνεται το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στα κορίτσια της προεφηβικής ηλικίας, 12 και 13 ετών.
Την επίσημη ανακοίνωση έκανε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας.Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο πρέπει να κάνουν τα κορίτσια αυτής της ηλικίας και θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα και από τις αρχές Μαρτίου οι γονείς θα μπορούν να απευθύνονται στα Ταμεία τους.

Δωρεάν θα διατεθεί το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Ιταλία.Δωρεάν θα χορηγείται στην Ιταλία το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο θα φτάσει στα φαρμακεία της χώρας το Φεβρουάριο. Παράλληλα το ιταλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία δωρεάν εμβολιασμού για 280.000 Ιταλίδες, κορίτσια ηλικίας 12 ετών.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους εκστρατεία στην Ευρώπη. Τα κορίτσια θα κληθούν από τις τοπικές υπηρεσίες υγείας (ASL) για την πρώτη δόση και εντός έξι μηνών για τη δεύτερη. Υπολογίζεται ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιταλίας θα επιβαρυνθεί κατά 75 εκατ. ευρώ ετησίως.

Κάθε χρόνο στην Ιταλία προσβάλλονται 3.800 γυναίκες από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, από τις οποίες πεθαίνουν περίπου 1.800. Μετά τον καρκίνο του μαστού, ο καρκίνος της μήτρας αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 15 έως 44 ετών.

Το εμβόλιο, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της American Cancer Society, μπορεί να χορηγείται σε κορίτσια από 9 ετών, ενώ δεν συνιστάται σε γυναίκες άνω των 26 ετών.

Ειδικοί επιστήμονες που παρέστησαν στη συνέντευξη Τύπου είπαν ότι ακόμη και οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά με δικά τους έξοδα παρ' ότι τόνισαν ότι, ιδίως αν έχουν μολυνθεί από τους ιούς HPV (ιός των ανθρώπινων θυλωμάτων), αυτό θα έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 160.000 δόσεις του εμβολίου χρειάζονται κάθε χρόνο, ενώ το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε προσπάθεια για να επαναδιαπραγματευτεί την τιμή πώλησής του στην Ελλάδα.

Πηγή:in.gr
 
posted by e-physician at 5:09 PM | Permalink |


2 Comments:


At 10:33 PM, Anonymous Anonymous

Όταν λέμε «καρκίνος της μήτρας», συνήθως εννοούμε τον καρκίνο του ενδομητρίου και όχι τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, από τον οποίο προστατεύει το Gardasil.

 

At 1:14 AM, Blogger e-physician

Σωστή παρατήρηση.
Ξέφυγε στον τίτλο.
Ευχαριστώ.

 

Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs