Friday, April 06, 2007
Μικρά μυστικά για να γίνουν οι λιχουδιές του Πάσχα ελαφρύτερες.

Μικρά μυστικά για να γίνουν οι λιχουδιές του Πάσχα "ελαφρύτερες".


Όταν έρχονται γιορτές, έχετε πιθανώς ορισμένα αγαπημένα πιάτα που ανυπομονείτε να φάτε. Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα φαγητά των εορτών ξεχειλίζουν από θερμίδες, λίπος, χοληστερόλη και σάκχαρα.

Μπορούμε να κάνουμε αυτά τα πιάτα ελαφρύτερα σε θερμίδες και λίπος, χωρίς να πάψουν να είναι απολαυστικά όπως πάντα;
Φυσικά και μπορούμε!!!

Μετατρέψτε τις λιχουδιές του Πάσχα και γενικότερα των εορτών, σε εύγευστα πιάτα που θα περιέχουν το μισό λίπος και πολύ λιγότερες θερμίδες, κάνοντας μικρές αλλαγές στις συνταγές.

Γενικά, μπορείτε:

1.Να αντικαταστήσετε ή να μειώσετε τα πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα ,με εκείνα που έχουν κανονικά ή χαμηλά λιπαρά.
2.Βάλτε στο γιορτινό τραπέζι τυριά με χαμηλά λιπαρά. Να είστε σίγουροι ότι πάνω στην επιθυμία για την κατανάλωση του οβελία, δε θα το καταλάβει κανένας.
3.Στα τσουρέκια και τα κουλούρια που θα φτιάξετε , βάλτε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα αυγών και αντικαταστήστε το βούτυρο με βιτάμ ή ελαιόλαδο.
4.Αν επιμένετε να βάλετε βούτυρο σε κάποια συνταγή, βάλτε τη μισή ποσότητα και συμπληρώστε την υπόλοιπη ποσότητα με ελαιόλαδο.
5.Χρησιμοποιήστε χυμούς φρούτων , κρέμα με χαμηλά λιπαρά και πολτοποιημένα φρούτα για να αντικαταστήσετε το λίπος.
6.Φτιάξτε πράσινες σαλάτες βάζοντας μόνο ελαιόλαδο ή/και λεμόνι-ξύδι. Χωρίς τις γνωστές γεμάτες λιπαρά σάλτσες-ντρέσινγκς , που τα τελευταία χρόνια έχουν μπει και στο δικό μας, ελληνικό διαιτολόγιο.

Όλα τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να μην υπερφορτώσετε τον οργανισμό σας με έξτρα λιπαρά , παρά μόνον με εκείνα που θα υπάρχουν στην μαγειρίτσα, στο αρνί, στο κατσίκι και το κοκορέτσι, τα οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε.


>>Είναι καλό κατά τη διάρκεια του Πασχαλινού γεύματος, να μη πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό!
>>Προσπαθήστε να φάτε την ποσότητα εκείνη που τρώτε καθημερινά.
>>Εκτός από κρέας ,φάτε οπωσδήποτε και πράσινη σαλάτα.
>>Καταναλώστε το αλκοόλ με μέτρο.

Τέλος , για να χαλαρώσουμε λίγο από τα «πρέπει», μην ξεχνάτε…πρέπει να κάνει Πάσχα και ο σκύλος σας, αλλά και σκύλος της γειτονιάς σας. Γι’αυτό πρέπει να περισσέψει και κάτι… εννοώντας βέβαια εκτός από τα κόκαλα και εκείνα τα μέρη του οβελία, που περιέχουν τα περισσότερα λιπαρά. :)



KΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.



 
posted by Maria at 5:44 PM | Permalink |


0 Comments:


Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs