Thursday, May 31, 2007
Ρομποτική Αποκατάσταση Κοιλιοκήλης/Robotic Ventral Hernia repair-Δελτίο τύπου
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.


Αθήνα 28 Μαΐου 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ποσοστό μικρότερο του 1% μειώνει η Ρομποτική Χειρουργική τις υποτροπές σε επεμβάσεις κοιλιοκήλης και βουβωνοκήλης , ενώ στις χειρουργικές επεμβάσεις ανοιχτής κοιλίας το ποσοστό υποτροπών ,με δυσάρεστα αποτελέσματα για τον ασθενή ,κυμαίνεται από 5 μέχρι 15% !!!

Τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα από τη χρήση της Ρομποτικής Χειρουργικής, ανακοίνωσε ο καθηγητής και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, στο 29ο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κήλης με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων χειρουργών στο ξενοδοχείο Athens Hilton.

Θέμα της ομιλίας του κ Κωνσταντινίδη ήταν : «Ρομποτική Αποκατάσταση Κοιλιοκήλης» (Robotic Ventral Hernia repair).

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής παρουσίασε στη διεθνή επιστημονική κοινότητα τις ρομποτικές επεμβάσεις αποκατάστασης κοιλιοκήλης και βουβωνοκήλης που πραγματοποίησε με την ομάδα του κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ρομποτική Χειρουργική, που εφαρμόζεται στον τομέα αυτό για πρώτη φορά στη χώρα μας, προσφέρει ασύγκριτα πλεονεκτήματα στους χειρουργούς αλλά και στους ασθενείς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Κωνσταντινίδης οι μετεγχειρητικές κοιλιοκήλες (αποτέλεσμα των ανοικτών επεμβάσεων κοιλίας), οι ομφαλοκήλες και οι βουβωνοκήλες αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα για τους ασθενείς.

Κι αυτό γιατί οι ασθενείς μέχρι σήμερα έπρεπε να υποβληθούν σε ανοικτές επεμβάσεις για την αποκατάσταση τους με τα γνωστά μειονεκτήματα αυτών όπως για παράδειγμα την αναγκαιότητα μεγάλων τομών με συχνότερο και μεγαλύτερο μετεγχειρητικό πόνο καθώς και παρατεταμένη νοσηλεία.


ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Τα τελευταία χρόνια η λαπαροσκοπική χειρουργική προσφέρει μία ασφαλή, αναίμακτη και ανώδυνη λύση στο πρόβλημα της κήλης. Η αποκατάσταση πραγματοποιείται σε κάθε περίπτωση με τοποθέτηση μη απορροφήσιμου πλέγματος με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση υποτροπής σε ποσοστά <>.

Ο χρόνος νοσηλείας για τη λαπαροσκοπική μέθοδο αποκατάστασης βουβωνοκήλης είναι ένα 24ωρο ,ενώ πολύ συχνά οι ασθενείς φεύγουν την ίδια ημέρα! Στην περίπτωση της κοιλιοκήλης η νοσηλεία είναι 1-2 ημέρες ,ενώ στις ανοικτές επεμβάσεις μπορεί να χρειαστεί μέχρι 1 εβδομάδα νοσηλείας! !!

«Μάλιστα, τόνισε ο κ Κωνσταντινίδης, πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι ασθενείς έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής μετά από λαπαροσκοπικές επεμβάσεις σε σχέση με ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις.

Και συμπλήρωσε πως η ρομποτική χειρουργική αποτελεί την πιο πρόσφατη τεχνολογική εξέλιξη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής προσφέροντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον ασθενή.

Και αυτό γιατί διαθέτει τρισδιάστατη εικόνα του χειρουργικού πεδίου, ακόμα μεγαλύτερη μεγέθυνση ( >15 φορές) και υψηλή ακρίβεια χειρουργικών κινήσεων από εξειδικευμένα εργαλεία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άριστη μετεγχειρητική πορεία των ασθενών και η γρήγορη ανάρρωσή τους και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε επίσης στους νέους ορίζοντες που ανοίγει η Χειρουργική μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Computer-Enhanced Surgery) και η Τηλερομποτική Χειρουργική (Telerobotic Surgery) στην Ιατρική του μέλλοντος.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Πολλοί γενικοί χειρουργοί και χειρουργοί άλλων ειδικοτήτων όπως ουρολόγοι, γυναικολόγοι, θωρακοχειρουργοί, καρδιοχειρουργοί και αγγειοχειρουργοί εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την υπερσύγχρονη αυτή τεχνολογία και τις πολλαπλές εφαρμογές της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας έγινε παρουσίαση αποτελεσμάτων ρομποτικών χειρουργικών επεμβάσεων για αποκατάσταση κήλης . Μάλιστα τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά με θετική ανταπόκριση από τους Έλληνες και ξένους χειρουργούς που παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου.

Labels: , , , ,

 
posted by Maria at 3:49 PM | Permalink |


0 Comments:


Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs